ESG
Vi tager ansvar og leverer data til jeres ESG-rapport
I kaffeindustrien er bæredygtighed og ansvarlig virksomhedsadfærd afgørende for at sikre en positiv indvirkning på miljø, samfund og økonomi. Som en virksomhed, der opererer inden for denne sektor, er det vores pligt at implementere ESG-principper i alle aspekter af vores forretning.
ESG - Vi tager ansvar
ESG – Environmental, Social and Governance (miljø og klima, sociale forhold samt virksomhedsadfærd)
E: Miljø og Klima
Det var allerede et lovkrav fra 2024, at børsnoterede virksomheder med mere end 500 ansatte begynder at indsamle data, som skal fremlægges for offentligheden i begyndelsen af 2025.
Vi kan levere data, som I kan bruge i jeres egne ESG-rapporter. På den måde gør I det nemmere for jer selv at imødekomme ESG- og CSDR-krav uden at gå på kompromis med jeres yndlingskaffe.
SDG – Sustainable Development Goals (mål for bæredygtig udvikling)
Vi skal helt tilbage til 2015, da FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling blev vedtaget af 193 verdens stats- og regeringsledere. Målene trådte i kraft i 2016 og skal frem til 2030 sætte kursen mod en mere bæredygtig udvikling for både mennesker og planeten.
For klimaet har vi fokus på, hvilket CO2-aftryk vores forskellige kaffer sætter. Gennem certificerede og validerede metoder kan vi dokumentere, hvad vi gør for at reducere vores CO2-aftryk på de forskellige kaffetyper. Det gør vi via LCA – Life Cycle Assessment (Livscyklusvurdering):
• Landbrug
• ILUC (“Indirect Land Use • Change” – Indirekte • Arealanvendelsesændring)
• Forarbejdning
• Emballage
• Transport
Tallene for Coffee Trades 4 mest solgte kaffer – Latte Art, Special Blend (helbønne og formalet), Økologisk Fairtrade – udleder i gennemsnit 3,29 CO2 pr. kg. (Mængden kan variere afhængigt af faktorer som dyrkningsmetode, transport, forarbejdning og brygningsmetode).
Dette svarer til en CO2-besparelse på gennemsnitligt 39% sammenlignet med standarden på 5,41 kg CO2 pr. kg kaffe. (Til sammenligning udleder 1 kg oksekød, mørbrad, afpudset 185,76 kg CO2, olivenolie 3,83 kg CO2 og kikærter 0,88 kg CO2.)
(Kilde: Concito – Danmarks grønne tænketank – Den store Klimadatabase version 1.1)
For disse 4 kaffetyper arbejder vi målrettet på at påvirke kaffefarme til at benytte produktionsmetoder, der minimerer skovrydning og mindsker CO2-udslip i produktionen, gennem fælles organisatoriske mål for farmerne.
De største bidrag til kaffens CO2-aftryk kommer fra dyrkning (herunder brug af gødning og pesticider), energiforbrug under forarbejdning og ristning samt transporten fra oprindelseslandet til forbrugerlandet. Hvis kaffen er dyrket konventionelt (ikke økologisk), og der bruges mange kemikalier og energiintensive processer, kan udledningen være højere.
Bæredygtige og økologiske dyrkningsmetoder kan potentielt reducere CO2-aftrykket, men det afhænger stadig af mange faktorer i forsyningskæden.
Vi forpligter os til at reducere vores miljøpåvirkning gennem hele værdikæden. Dette inkluderer ansvarlig sourcing af kaffebønner fra bæredygtigt certificerede landbrug, hvor agroøkologiske metoder anvendes for at beskytte biodiversiteten og reducere vandforbruget. Vi arbejder løbende på at minimere vores CO2-aftryk gennem energieffektiv produktion, genbrug af restprodukter og brug af genanvendelig emballage.
S: Sociale forhold
Vi støtter fair trade-principper og sikrer, at kaffebønderne får en rimelig løn og arbejder under sikre og humane forhold. Desuden investerer vi i samfundsudvikling gennem uddannelses- og sundhedsinitiativer i de regioner, hvor vores kaffe dyrkes. Vores mål er at forbedre levevilkårene for både vores direkte og indirekte medarbejdere samt deres familier.
Med kaffen fra vores mikroristeri er I sikret, at vores samarbejdspartnere er nøje udvalgt for deres evne til at påtage sig socialt ansvar og bæredygtighed.
Vi anerkender vores ansvar over for de lokalsamfund, der producerer vores kaffe. Vi sikrer, at vores kaffebønder får den økonomi og hjælp, der er nødvendige for at sikre både dem og deres efterkommere.
Vores samarbejdspartnere følger det program, som HRNS har udarbejdet. HRNS opererer globalt og samarbejder med både lokale og internationale partnere.
(HRNS* står for Hanns R. Neumann Stiftung, stiftet i 2005, som arbejder med bæredygtig udvikling i kaffedyrkende samfund. Organisationen fokuserer på at støtte små kaffebønder og deres familier med hensyn til uddannelse, klimaindsatser, økonomisk bæredygtighed og social udvikling.)
HRNS arbejder med de mest udsatte småbønder og hjælper dem med at opbygge en mere bæredygtig produktion, så de kan øge deres indtjening og skabe et stabilt indkomstgrundlag på lang sigt.
Deres projekter fokuserer ofte på at forbedre kaffebønders livskvalitet og produktivitet samt reducere de miljømæssige påvirkninger af kaffedyrkning.
HRNS – Food for Farmers: Programmet hjælper kaffeproducenter med at sikre fødevaresikkerhed og bekæmpe sult i lokalsamfundene.
HRNS – International Women’s Coffee Alliance: Målet for IWCA er at styrke kvinders ligestilling i hele kaffeproduktionens værdikæde og sikre kvinderne meningsfulde og bæredygtige liv samt få det øvrige samfund til at anerkende den værdi, de bringer til værdikæden.
G: Virksomhedsadfærd
Vi er forpligtet til at opretholde en høj standard inden for virksomhedsledelse, som sikrer gennemsigtighed og ansvarlighed i vores forretningspraksis.
Vores beslutningsprocesser er baseret på etiske retningslinjer, der sikrer, at vi agerer med integritet og i overensstemmelse med lokale og internationale love.
God forretningspraksis indebærer også, at vi sætter vores kunder i centrum og sikrer dem udstrakt service. For at kunne gøre det er åben og transparent kommunikation vigtig, så vi sammen kan finde den bedste løsning for vores kunder, herunder medarbejdere, leverandører og samfundet generelt.
Vi arbejder aktivt for at sikre diversitet og inklusion blandt vores medarbejdere samt fremme en kultur, der prioriterer etisk adfærd og ansvarlighed.
Vi tilbyder lige muligheder for mennesker med fysiske eller psykiske udfordringer. Derfor tilbyder vi fleksible arbejdstider og deltidsstillinger.
Konklusion
Vores tilgang til ESG er ikke blot en strategi, men en integreret del af vores forretningsmodel. Ved at fokusere på bæredygtighed, socialt ansvar og god virksomhedsledelse skaber vi langsigtet værdi for både vores interessenter og planeten. Vi er dedikerede til at lede kaffeindustrien mod en mere bæredygtig fremtid, hvor ansvarlig virksomhedsadfærd er i centrum.
Se markedets bedste udvalg af kvalitetsmaskiner
Uanset om du søger en kaffemaskine til kontor, restaurant eller industri, tilbyder vi nøje udvalgte modeller, der kombinerer innovativ teknologi, holdbarhed og elegant design. Vi sætter kvalitet i højsædet, så du altid kan forvente pålidelighed og fremragende kaffe.